Luontoretki Samppavuoren näkötornille Livonsaaressa su 21.4.2024 klo 14.00

Tule koko perheen opastetulle luontoretkelle sunnuntaina 21. huhtikuuta. Tapahtuma käynnistyy klo 14.00 Samppavuoren juurelta Livonsaaren näkötornille johtavan polun parkkipaikalta, os. Pontikkalantie 119, Livonsaari. Tapahtuma ei ole esteetön.

Ari Karhilahti ja Toni ”Kyykäärmemies” Beckman kertovat Samppavuoren kalliomaastoon ja sen ympäristöön liittyvästä luonnosta. Retki etenee Arin ja Tonin johdolla havaintoja tehden alhaalta Samppavuoren laelle. Mitä sillä hetkellä on tarjolla, riippuu kevään edistymisestä ja päivän säätilasta. Lintukiikarin voi ottaa mukaan. Seurataan lintujen kevätmuuttoa, montako merikotkaa taivaalta löytyy, montako kirkontornia näkötornista näkyy. Käärmeet ja liskot näyttäytyvät tilanteen mukaan. Puut, puskat, sammaleet ja jäkälät ovat talven jälkeen ainakin paikoillaan.

Näkötornin läheisyydessä on tutustumiskohteina jääkauden jäljiltä hiidenkirnu, tanssikallio ja luolamainen kalliokirkko. Menneinä aikoina Samppavuoren laki on toiminut pakopaikkana vihollisen uhatessa. Nuoriso on järjestänyt kalliolla ”hyppyjä”. Kalliokirkossa on ollut hengellistä toimintaa ja viime sotien aikana kalliolta tehtiin ilmavalvontaa.

Tapahtuman järjestävä Livonsaaren kyläyhdistys tarjoaa Samppavuorella kahvit ja mehut.

Tervetuloa!

Näkötornille johtaa pysäköintipaikalta osoitteesta Pontikkalantie 119 lähtevä noin 350 metriä pitkä osittain vaikeakulkuinen polku. Parkkipaikka on pieni ja Pontikkalantie on kapea, joten tilaisuuteen saapuvien on hyvä suosia kimppakyytejä. Pontikkalantie risteää Pohjanpääntieltä n. 1,8 km päässä Velkuantieltä.

Lisätietoja, Livonsaaren kyläyhdistys ry:
Leena Heikkilä, leena.heikkila@dnainternet.net, 0400 527657, puheenjohtaja
Pekka Peltomäki, pekkajpeltomaki@gmail.com, 050 5693288, johtokunnan jäsen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

document.querySelectorAll("a[href='https://livonsaarenkylayhdistys.yhdistysavain.fi/']")[0].target = '_blank';